Mag ik mijzelf even voorstellen.
Mijn naam is Henk Timmer.

Henk Timmer

Met bijna 40 jaar ervaring als golfprofessional wil ik eenieder zo goed mogelijk begeleiden in de ontwikkeling van zijn of haar golfspel.
Hierbij ga ik geen uitdaging uit de weg, maar kijk ik juist naar de mogelijkheden die er zijn.
Door vanuit het individu te werken vind ik voor iedereen een oplossing, de swing wordt een persoonlijke handtekening.
Dit doe ik met veel passie en plezier. Ook het bedenken en opzetten van nieuwe concepten in de golfsport doe ik met veel plezier.

Vanuit Henk Timmer Golf & Service geef ik verschillende cursussen, bedrijfsdagen en clinics. Alle met uiteenlopende te bereiken doelen.

Door de loop der Jaren

Door de jaren heen heb ik het accent van de golfswing zien veranderen van handen naar lichaam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat door krachttraining van het lichaam de prestaties in de baan enorm toenemen. De winter is de perfecte periode om hier mee aan de slag te gaan, zodat we in het voorjaar goed voorbereid en met veel vertrouwen de baan in gaan!
Om te komen tot de juiste golfswing beweging gaan we beginnen met de opbouw van stabiliteit en flexibiliteit. Als je een bal ver wilt slaan heb je power nodig in je onderlichaam. Mobiliteit in enkels en heupen en sterke bilspieren, in combinatie met stabiliteit zorgen voor een optimaal resultaat. We bouwen de training stapsgewijs op, maar als rode draad is er één ding: geen billen, geen swing!!
Daarna gaan we werken aan de opbouw van de bewegingsvolgorde van de swing. Dit allemaal met de daarbij behorende oefeningen. Deze bewegingsvolgorde is een individuele ontwikkeling en daarom krijgen jullie begeleiding op maat.

Deze gecombineerde training van Golf en Fitness is een uniek concept voor betere prestaties in de baan en geeft je bovendien nieuwe energie!!

Medifit Oss

Henk Timmer heeft een intensief samenwerkingsverband met Medifit Oss

Alle faciliteiten voor fitness
In onze praktijk in Oss hebben we alle faciliteiten in huis: een krachtzaal, een cardiozaal en een oefenzaal. Toch zijn we geen traditionele sportschool. Bij ons bijvoorbeeld geen harde muziek en grote spiegels.

Uitgebreide intake
Bent u nieuw bij Medifit in Oss? Dan houden we een uitgebreide intake. Hierin bespreken we uw levensstijl en meten we uw conditie en fysieke gezondheid.

Trainingsschema op maat
Onze intake is zo uitgebreid, omdat aandacht voor de mens centraal staat in onze werkwijze. We willen veel van u weten, om een trainingsschema samen te kunnen stellen dat precies bij u past. Tijdens de eerste drie trainingen begeleiden we u persoonlijk, zodat u precies weet hoe u de fitnessoefeningen op de juiste wijze uitvoert.

Vrij sporten
Sporten kan onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur, maar vrij sporten is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor hebben we vaste trainingstijden.

Golf en zaken doen.

Bekend is dat golf en zakendoen een beproefd middel is tot succes. Ook hier heb ik nieuwe concepten voor opgezet.
Kom het zelf ervaren. Neem gerust contact met mij op en dan bespreken wij de mogelijkheden tijdens een gezellig Brabants koppie koffie.

06 – 18 55 55 52 – henkgolft@hotmail.com